July 4, 2016 Márton Krauter

Fantasztikus szereplés után úton hazafelé a Rescube Robotics

A tegnap esti gálavacsorával és a mai szimpóziummal hivatalosan is véget ért a 2016-os RoboCup Világbajnokság. A Rescube Robotics rövid történetének eddigi legfényesebb sikereit érte el az elmúlt héten, lássuk a részleteket:

  • A RoboCup Mentőrobot (fő)versenyén végül összetettben a 9. helyet hoztuk el a 19 csapatból álló nemzetközi mezőnyben – magunk mögé utasítva több patinás, tapasztalt RoboCup-csapatot;
  • A fő versenyszám mellett összesen hat speciális versenyt is rendeztek a robotoknak, valamilyen különleges képességre helyezve a hangsúlyt (pl. ügyesség, térképezés, mozgás stb.). Ezek közül mi a kültéren mozgó szállítórobotok (Best Outdoor CarryBot) versenyén indultunk, és ott magabiztos fölénnyel értünk el 1. helyezést;
  • Legnagyobb meglepetésünkre elnyertük a RoboCup egyik főszponzora, a japán Flower Robotics alapította RoboCup Robottervezői Díjat (RoboCup Design Award), így ismerve el robotunk egyedi, ötletes és újszerű megoldásait.

Nagyon kimerültek, ugyanakkor végtelenül boldogok és lelkesek vagyunk.

Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk szponzorainknak az áldozatos és nagylelkű támogatásukért. A ThyssenKrupp és az Óbudai Egyetem komoly anyagi és eszközbeli támogatást nyújtott csapatunknak:

thyssenkrupp
Óbuda University

 

Az Optoforce szenzorokkal, az AccessPoint hálózati eszközökkel, a BPS pedig szünetmentes tápegységekkel segítette csapatunkat:

Optoforce
Accesspoint
Sponsor

 

Végül, de nem utolsósorban szeretnénk köszönetet mondani a barátoknak, barátnőknek, kollégáknak, szülőknek, vagyis mindenkinek, aki közvetlenül vagy közvetve támogatta csapatunkat.

A nyitóképen a Rescube Robotics csapattagok balról jobbra: Márton Miklós, Krauter Márton, Abonyi Zoltán, Dudás Dávid, Borvendég Mátyás, Kopiás Péter, Petrovszki Imre. Pócs Rolandnak sajnos korábban el kellett utaznia, így őt egy verseny közbeni fotóval mutatjuk be, amint épp a robot épségére vigyáz.

Roland_Robocup

Még az autópályán vagyunk Brno környékén, de jön nemsokára részletes beszámoló sok-sok fotóval…