Hazaértünk…

2016 nagyon sikeres év lett számunkra, hiszen június 28. és július 4. között a Rescube-csapat nemcsak elsőként képviselhette hazánkat a RoboCup Világbajnokság Mentőrobot-ligájában, de a szakmai tapasztalaton túl komoly díjakat és sikereket könyvelhettünk el:

RoboCup Design Award (RoboCup Tervezői Díj) a Flower Robotics-től

A japán Flower Robotics mint a 2016-os RoboCup Világbajnokság egyik fő szponzora a rendezvény valamennyi csapata és robotja közül a miénket találta a legjobban megalkotott gépnek (ez közel 500 robotot jelent!). Ez az elismerés amolyan konstruktőri díj, amelyet egy soktagú bizottság a leadott dokumentációk, személyes interjú és a robot megtekintése után ítélt csapatunknak. Külön kiemelték, hogy kreativitással közelítjük meg a problémákat, és egyedülálló gépünket teljesen önállóan építettük, nem sablonok vagy megszokások vezették döntéseinket, de a csapat önszerveződő – mérnöki kihívásokat kereső – volta is szimpatikus volt számukra.

Tovább

Fantasztikus szereplés után úton hazafelé a Rescube Robotics

A tegnap esti gálavacsorával és a mai szimpóziummal hivatalosan is véget ért a 2016-os RoboCup Világbajnokság. A Rescube Robotics rövid történetének eddigi legfényesebb sikereit érte el az elmúlt héten, lássuk a részleteket:

  • A RoboCup Mentőrobot (fő)versenyén végül összetettben a 9. helyet hoztuk el a 19 csapatból álló nemzetközi mezőnyben – magunk mögé utasítva több patinás, tapasztalt RoboCup-csapatot;
  • A fő versenyszám mellett összesen hat speciális versenyt is rendeztek a robotoknak, valamilyen különleges képességre helyezve a hangsúlyt (pl. ügyesség, térképezés, mozgás stb.). Ezek közül mi a kültéren mozgó szállítórobotok (Best Outdoor CarryBot) versenyén indultunk, és ott magabiztos fölénnyel értünk el 1. helyezést;
  • Legnagyobb meglepetésünkre elnyertük a RoboCup egyik főszponzora, a japán Flower Robotics alapította RoboCup Robottervezői Díjat (RoboCup Design Award), így ismerve el robotunk egyedi, ötletes és újszerű megoldásait.

Tovább

Gyors helyzetjelentés a világbajnokságról

Ahogy azt bizonyára sokan tudják, kedd óta a Rescube Robotics a németországi Lipcsében versenyez a világ egyik legrangosabb robotikai versenye, a RoboCup világbajnokságán. A rangadó versenyre 40 országból közel 3500 versenyző érkezett; a Mentőrobot Ligában (ahol mi versenyzünk) 19 csapat méri össze erejét Dél-Koreától Mexikóig.

Elnézést kérünk, hogy eddig csak néhány Facebookos fotó erejéig jelentkeztünk: mindenki minden erejét még az utolsó pillanatokban is beleadja, hogy minél ügyesebben, okosabban és megbízhatóbban működjön a robotunk. Elég komoly alváshiányt sikerült összeszednünk, de mindenért kárpótol minket, ha ránézünk az eredményjelző táblákra.

Tovább

Keress minket