Tudományok Fővárosa most vasárnap az Akváriumban!

Már csak néhány nap és indulunk Tokióba, de új robotunk főpróbáját megtekinthetitek a Tudományok Fővárosa keretében most vasárnap 10-20 óra között az Erzsébet téri Akváriumban.

Tudományok Fővárosa 2017

Természetesen sok érdekes program lesz minden korosztály számára: biológiától a robotikán át az atomenergiáig, találkozhattok Pepperrel és űrkutatókkal is.

Mi pont a medence alatt leszünk középen, gyertek!

Ha még nem láttátok, nézzétek meg a WRS2018-as videónkat is, mi már nagyon várjuk.

Versenyzünk World Robot Summit 2018-on Japánban!

Örömmel tudatjuk, hogy a Rescube csapat októberben versenyez a World Robot Summit 2018 versenyen Tokióban.

Kutató mentő robotunkkal a Standard Disaster Robotics kategóriában indulunk, ami sok elemében hasonlít a korábbi versenyeinkhez.

Érthető módon Japánban nagyon sokat foglalkoznak a katasztrófahelyzetek kezelésével és mivel robotok terén is a világ élén járnak, helye van itt egy világbajnokságnak.

A tavaszi németországi RoboCup German Open óta fejlesztettünk a robotkarunkon, így ügyesebbé, pontosabbá vált és az egész robotot újraépítettük modulárisabban. Korábban sosem kellett repülőn szállítanunk még ezt a gépet, és bizony így sem lesz egyszerű poggyászként szállítani majd.

Találkozunk ausztrál, osztrák, német és indiai barátainkkal és reméljük új ismerettségekre is szert tehetünk Japánban.

Talán 2020-ban visszatérünk újra, amikor az Olimpiához kapcsolódóan egy igazán világraszóló robotikai versenyt rendeznek majd WRS2020 néven, melynek kutató-mentő robotos kategóriája már egyenesen a fukushimai erőmű modelljében lesz megrendezve.

Addig is nézzétek milyen szép promó videót készítettünk, és likeoljátok, subscribe meg minden 🙂

Keress minket