Lipcsében lesz a RoboCup 2016

Tíz év után először újra Németország ad otthont a robotok világbajnok­ságának.

2016 nyarán a németországi Lipcse lesz a házigazdája a 20. RoboCup robot-világbajnokságnak. A rangadó nemzetközi robotikai rendezvény helyszíne minden évben más ország: Németországban utoljára 2006-ban, a futball-világbajnoksággal párhuzamosan került megrendezésre több ezer brémai látogató örömére. „A RoboCup lenyűgöző esemény − a résztvevők szórakoztató módon mutatják be a világ legfrissebb tudományos és technológiai eredményeit” – nyilatkozta Markus Geisenberger, a Lipcsei Vásár ügyvezetője. „A rendezvény legalább annyira érdekes a szakmabelieknek, mint a médiának vagy a közönségnek. Nagy örömünkre szolgál, hogy közös pályázatunk a Német Nemzeti RoboCup Bizottsággal, a WorldSkills Germany-val, Szászország tartományával és Lipcse városával sikerrel zárult. Köszönetet mondunk a Szövetségi Oktatási és Tudományos Minisztériumnak, valamint minden támogatónknak az üzleti élet, a tudomány és a média területéről.”

Tovább

Rescube Robotics @ Kutatók Éjszakája 2015

Múlt pénteken lehetőségünk nyílt bemutatni a 2015-ös robotunkat az Óbudai Egyetemen a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében. Addig másztuk a robottal a lépcsőket, ameddig csak az akkumulátoraink bírták szuflával, és néhány szerencsés önállóan is irányíthatta a robotot. Remekül éreztük magunkat és hálásak vagyunk a szervezőknek.

ResearchersNight2015

A Kutatók Éjszakája egy évente megrendezésre kerülő ismeretterjesztő fesztivál. A látogatók bepillanthatnak különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait. A rendezvénysorozatot hazánkban csaknem 70 kutatóintézet, felsőoktatási intézmény, és több száz kutató aktív részvételével szervezik meg.

Keress minket